Welkom op de website van singer/songwriter PITT. PITT schrijft Engelse en Nederlandse liedjes en komt uit Sneek (Friesland). Z'n liedjes gaan over dingen waar iedereen tegen aan loopt zoals angst, (zelf)liefde, verlies en levensvragen. Soms melachonisch en soms met een vrolijke draai.

Nadat Tjitte Jan Hogeterp, kortweg Tjitte, in 2015 2e werd bij het Fries liedjes festival LIET met het liedje Rûntsje Rinne besloot hij om meer met zijn eigen muziek te doen. Vanaf jongs af aan drumt hij in verschillende bandjes maar naast het drummen schrijft en produceert hij ook graag liedjes waar hij zijn emoties in kwijt kan. Na LIET ging hij fanatieker aan de slag met het schrijven van muziek met behulp van zijn gitaar, piano en sampler/looper.

Voor de kinderserie Drek en documentaire Het Echte Zeilen (2017) maakte hij in opdracht een jingle en titeltrack. PITT maakt muziek op verschillende ritmes en laat zich inspireren door Gotye, U2, Bon Iver, Coldplay, Jamie Woon, Jamie Collum en vele anderen. Ondertussen zijn een aantal liedjes klaar die nog worden opgenomen.
   

Agenda

12/7/20 - Tuinconcert Emmeloord (privé)

2/2/20 - Huiskamerconcert Muziek bij de Buren Sneek

22/12/15 - Inzamelingsactie Wapen van Langweer

22/12/15 - Kerststal Centrum Leeuwarden

17/9/15 - Finale Liet Studio Omrop Fryslân
Volg PITT via facebook.com/songsbyPITT
 
 
Untold Stories (live)   Easyer (live)
 

Contact

Voor informatie of vragen stuur een mailtje
tjitte@creatjit.nl
 
Luister naar PITT via soundcloud.com/songsbypitt